ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

(στη Θεσσαλονίκη)

Η Βασιλική Σιταροπούλου γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη μέση εκπαίδευση λαμβάνοντας συνεχή αριστεία, με βραβεία, επίσης, από την τράπεζα Eurobank και το Rotary Club.


Το 2004 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2010 με βαθμό Λίαν Καλώς. Κατά το ίδιο έτος φοίτησε επί 3 μήνες στο Sahlgrenska Academy, Institute of Odontology, στο πανεπιστήμιο του Gothenburg Σουηδίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κλινική της Ορθοδοντικής.


Το 2011 έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό τμήμα Ορθοδοντικής του Marmara University στην Κωνσταντινούπολη, υπό τη διεύθυνση του Prof. Ν. Erverdi, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (ΕΟS 2011). Κατά το 2013-2014 εργάστηκε παράλληλα στο ιδιωτικό ορθοδοντικό ιατρείο της Prof. N. Kucukkeles.


Το 2015 εκπόνησε την διπλωματική της εργασία σχετική με την αντιμετώπιση της «συγκλεισιακής ανωμαλίας Τάξης ΙΙΙ κατά Angle», η οποία είναι προς δημοσίευση και παρουσίαση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, και έλαβε τον τίτλο του Master of Science (MSci) στην Ορθοδοντική. Διαθέτει πιστοποίηση στη χρήση τεχνικών γλωσσικής ορθοδοντικής (Incognito) και στην ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες (Orthocaps) και διατηρεί ερευνητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Marmara.


Στην κλινική της εμπειρία και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ταχεία διεύρυνση της άνω γνάθου, τα mini εμφυτεύματα, η θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με σχιστίες, η ορθοδοντική ενηλίκων και η επιταχυνόμενη ορθοδοντική θεραπεία.
Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής, Γαλλικής, Ισπανικής και Τουρκικής γλώσσας. Αγαπά ιδιαίτερα το θέατρο και συμμετέχει από τη μαθητική της ηλικία έως σήμερα σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες θεάτρου στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.